Både mätt och nöjd och glad
I kväll har vi varit på portugisisk julmiddag. Det var skolan här i Tomar som bjöd in lärare, elever och föräldrar till julmiddag. Det var bara Hasse och jag som nappade på erbjudandet samt vår lärare. Vi tyckte det kunde vara kul att se hur det gick till så vi hakade på, och dyrt var det inte, 10 € per skalle.
När vi kom dit kom läraren för den avancerade klassen och talade om att vår lärare inte kunde komma, vi tror han sa att hon brutit benet. Vi får se nästa termin om vi fattade rätt. I vilket fall kom hon inte så vi blev solo och fick dela bord med några barnfamiljer.
Middagen började med oliver, ost och skinkbitar på tandpetare. Efter det kom en fantastisk hönssoppa, grabbarna i familjen var för söta, den ena tog en sked soppa och grimaserade illa när han svalde, men åt gjorde han.
Julmiddag i skolan med kören |
Sen kom den berömda bacalhaun, den låg under ett täcke av ströbröd (det såg ut som smulpaj) tillsammans med potatis och lök. Den var väl sådär, bacalhau kommer inte bli min favoriträtt, alldeles för salt, men den var den bästa jag ätit hit in tills.
Efter det kom nästa rätt, en slags köttfärslimpa med grönsaksris och till efterrätt blev det Vienetta med rullrån. Efter allt detta var vi så mätta så vi åkte hem och missade alla goa kakor och avecen. Det går ju inte att proppa ner hur mycket som helst.
Skolans musikklass uppträdde under tiden vi åt, det var körsång och mässingsblåsare som spelade jättebra. En lyckad kväll med andra ord.
Annars har jag plitat på det som ska bli en hemsida för hägnet och Hasse har läst. Det har regnat mest hela dagen så ingen har haft någon större lust att göra någon nytta med hus eller tomt.
Det är inte bara bus, dom kan ha det riktigt mysigt också |
Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.
Kommentarer
Ha det gott, vi saknar värmen.
Lycka till med inlärningen, det blir förhör nästa gång vi ses :-)
Ulla - Vad kul att höra av dig. Gissar att du gör bacalhaun godare än de vi ätit här som varit ganska smaklösa. Den där "Jansson" låter spännande, du får gärna dela med dig av receptet.
Ha det så gott och hoppas ni inte blir insnöade där på öa.
/Annelie